010-465 72 70 info@lops.nl
Selecteer een pagina

Wie zijn wij?

J.A. Lops en Zoon B.V. is een Rotterdams aannemingsbedrijf dat sinds 1892 in de havenstad en omgeving zijn werkzaamheden verricht in opdracht van particulieren, architecten, VVE’s, makelaars, vastgoedbeheerders en woningbouwverenigingen.

Historie

J.A. Lops & Zn. B.V. is in januari 1892 opgericht door Johannes Adamus Lops. Hij startte zijn bedrijf als Timmerman en Jaloeziënmaker aan de Kruiskade in Rotterdam-centrum.

In 1921 ging H.B. Lops bij zijn vader werken en verhuisden zij met het bedrijf naar de Lijnbaanstraat 4.

Nadat de oprichter van het bedrijf was gestopt deed de 3e generatie zijn intrede in het bedrijf. J.A. Lops (kleinzoon van de oprichter) gaat bij zijn vader werken.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt het bedrijf gebombardeerd en moeten ze opnieuw verhuizen. Het centrum blijft de ideale locatie en een nieuwe werkplaats wordt gevestigd aan de  Gaffelstraat 58 waarbij de werkzaamheden zich toespitsen op het beheer en onderhoud van 2500 woningen in Rotterdam.

Op het moment dat H.B.J. Lops (2e generatie) van een welverdiende rust gaat genieten is het tijd voor de 4e generatie. Van de 5 kinderen heeft slechts één kind interesse in het timmervak. De oudste zoon van J.A. Lops (Jan) komt in 1956 in het bedrijf en neemt het roer na verloop van tijd over. Onder zijn leiding komt er veel vernieuwing; er komt meer personeel en de handkar en bakfiets worden vervangen door auto’s. De zaak verhuisd nogmaals, nu naar de Versijdenstraat 35 om het hartje van Rotterdam én in de onmiddellijke omgeving van het CS. Op deze locatie is het bedrijf nog altijd gevestigd.

In 1993 komen de twee zonen van Jan (J. Th. M. Lops) de gelederen versterken. De 5e generatie Richard en Mike hebben hun intrede gedaan en zetten op eigentijdse wijze het bedrijf voort samen met vakbekwame werknemers waarbij traditie, vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Contact

J.A. Lops en Zoon B.V.
Versijdenstraat 35-B
3033TJ ROTTERDAM

Tel.: 010-465 72 70
E-mail: info@lops.nl
KvK Rotterdam 24027703